Вкусни идеи за Свети Валентин / Valentine’s Day Food Ideas

Тук ще събера няколко вкусни „валентинки“, с които може да зарадвате своята половинка, независимо какво харесва – сладко, солено, десерт, основно или салата. Просто защото ще има от всичко. Разбира се, празникът предстои, а аз набирам скорост с предложенията, така че очаквайте още идеи. Най-вероятно ще допълвам този пост или ще има втори.

Няма да ви разточвам локуми с обяснения и рецепти, просто името на някои категории е линк към рецептата. Ще акцентирам на снимките и ще оставя вашето въображение да се развихри и да измисли още десетки варианти за демонстриране на любовни трепети. А ако ги споделите в коментарите, ще е безценно

Cake Pops или Кексче на клечка

Започвам със сладката серия и моите любими cake pops. Просто не мога да не се отчета с няколко варианта. Тези са първите кексчета на клечка, които направих още миналата година, но не всички снимки съм публикувала, затова реших, че сега е моментът да ги споделя.

Розови сърца и други кексчета на клечка за вашия любим

Шоколадовите ягоди са афродизиак, а когато са от кекс и облечени в още шоколад няма как да не стимулират любовта и други приятни емоции

Символите на празника на любовта – сърце и шоколад

Всичко, декорирано с шоколад, е по-вкусно и апетитно

Любовни ябълкови палачинки

Apple Pancakes

Американски палачинки с ябълково сърце и оригами-сърце с послание 🙂

Мъфини със „сърце“ от Нутела и украса-сърце от кокосови стърготини

Хммм, още шоколад! Много шоколад! Но не какъв да е, а Нутела! В този случай винаги може повече.

Солени мини еклери

Мини еклерите са перфектни за празника, защото може да направите разнообразни варианти в зависимост от пълнежа. Аз заложих на крема сирене (използвах Филаделфия) и на шоколада (Нутела отново). Много приятни и вкусни малки хапки, с които да кажете „Обичам те!“.

Ароматни соленки

С тези ароматни соленки ще спечелите всички – малки и големи, мъже и жени. Опитайте! Ще останете очаровани!

Любовни тостове

Идеята е взаимствана от www.hungryhappenings.com, където креативната Бет е направила от онези сладки сърчица в неонови цветове, чийто текст може да разтопи всяко сърце. Моите не са толкова fancy (ех, тези чуждици, понякога просто не можеш да ги заобиколиш!), но са перфектни за закуска. Трябва ви бял хляб, червена боя (не се смейте сега – използвах червен фондан, разтворен в малко вода), формички сърца в различни размери и работеща фурна или тостер на ниска температура. Бързо, лесно, вкусно – с мед, течен шоколад или сладко по ваш избор.

Любовна салата

За празника не е необходимо да търсите някакви сложни рецепти, на които едвам изговаряте имената. Направете ежедневните неща по оригинален и ефектен начин и ще спечелите овациите. Любовта на мъжа минава през стомаха, а когато е във вид на шопска салата на сърца ви гарантира мноооого любов.

Леща с доза любов

Готино, нали? Дори и малките морковчета могат да направят ястието романтично! Може да ги използвате в супи, ориз със зеленчуци, като гарнитура или каквото ви хрумне. Аз направих любовна леща по нова специална рецепта, но за нея ще ви разкажа друг път.

Други гениални и в същото време лесни за изпълнение (дори от деца) идеи може да откриете в публикацията Свети Валентин – лесни рецепти за деца.

Още вкусни предложения ще намерите и в кухнята на Кенди, както и в Hungry Happenings.

Love,

подпис Диди

11 thoughts on “Вкусни идеи за Свети Валентин / Valentine’s Day Food Ideas

  1. Диди, прекрасни са! Всичките предложения ме грабнаха! Как не се сетих да направя сърчица от кексчетата:), нищо следващия път:). А за сърцата в лещата хич, не ми е идвало на ум. Тостовете ти са много нежни. Чудесни идеи! Прегръщам те!

  2. Pingback: Първият рожден ден: Солени предястия « Всичко за детето

Вашият коментар