Пържени филийки със сладко от рози

Късна закуска в неделя – пържени филийки със сладко от рози! Признавам си, че за първи път опитах сладкото. Трябваше да стана на 30+ и да си го купя от българския магазин в Бристол, за да се случи…
Но пък дъщеря ми ще има друг опит – четиригодишните й вкусови рецептори го одобриха и тя доволно скри няколко филийки в коремчето си.

Вкусът бих определила като странно вкусен. Приятно е и мисля, че е подходящ подарък заедно с други дребни сувенири за учителките на дъщеря ми за края на учебната година. Така ще ги запознаем с нещо типично българско и традиционно.

Няма нищо необикновено в приготвянето на пържени филийки, но аз ще напиша рецептата си, за да я съхраня в архива за бъдещи подвизи в кухнята (мои и чужди).
1 малка пълнозърнеста франзела

3 яйца

3/4 ч.ч. мляко

1 ч.л. канела

1 с.л. захар

щипка сол 

няколко капки ванилия
Всички съставки (без франзелата, разбира се) се разбъркват добре, франзелата се нарязва на парчета с дебелина около 2 см., потапят се в сместта и се слагат в тиган с предварително сгорещено олио. Пекат се до златист цвят. Трябва да имат хрупкава коричка и мека вътрешност. Консумират се със сладко (не е по желание, а направо е задължително) и доставят истинска еуфория на небцето.

Друг вариант с франзела може да видите тук:

Печен френски тост с банан / Baked banana french toast

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s