Лесен адвент календар за заети родители

IMG_7368.JPG
Здравей, студен декември! Колкото и да си мрачен и леден, толкова си и вълнуващ и шарен. Защото всеки ден е различен и носи различни изненади и емоции! Най-вече за малките деца, които нямат търпение да надникнат в адвент календара си и да разберат какво ги очаква там. И ако техните заети родители са изпуснали възможността да направят нещо по-засукано, то ето от мен една идея за бърз и много лесен календар.

Това е една кутия. Като пощенска кутия, в която всеки ден се получава изненада от джуджетата на дядо Коледа – лакомство, дребно подаръче или задачка-закачка.
Кутията е разкрасена с опаковъчна хартия с коледни мотиви, разпечатан „часовник“ от http://www.krokotak.com и картонена стрелка, която може да закрепите с конец или габърче.

Всяка вечер ще слагам изненадата за следващия ден и така ще си спестявам преждевременното отваряне на иначе традиционните календари. Датата ще се огражда и стрелката ще се мести.

Първата находка от календара днес са печати с коледни мотиви, с които направихме малко картички, както и на отделни картонче с щампите. Те могат да имат много приложения – игра тип судоко, помощни средства при математически задачи или да де използват за memory game (да се намират чифтовете). Имам и други идеи, които ще попаднат в специалната кутия в следващите дни.

IMG_7367.JPG

<img

IMG_7370.JPG

Advertisements

One thought on “Лесен адвент календар за заети родители

  1. Pingback: Направи си сам…Коледа! | DiDi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s