Великденски гирлянд

Когато вторият рожден ден на малката лейди е в една седмица с Великден, програмата става много натоварена. И то не само в тази седмица, ами и в предходната. Съответно време за сън и публикации в личния блог няма. Въпреки това с малката помощничка успяхме в един дъждовен предиобед са започнем този Великденски гирлянд, който довърших сама по време на следобедния й сън. Беше голяма забава определено! И цветна, и цветна! Все още имаме огромно количество цветни листчета, които чакат съдбата си и някой следващ проект, за да бъдат полезни. Великденският гирлянд го споделих за блога на Детска кухня VIP Бебе, на чиято Фейсбук страница в момента има страхотно фото-ревю на Великденска украса,  яйца и козунаци, изпратени от фенове. Може да се включи всеки и да се бори за страхотните изненади, които са подготвили. Линк има в края на публикацията ми. 🙂

Великденски творчески вълнения - гирлянд

Във всяко дете ще откриете артист, независимо дали обича да рисува, пее, танцува или просто да къса цветни листчета хартия. 😉 Ако и Вашето дете е от последните споменати, то днешната ни творческа работилница е тъкмо за Вас. С наближаването на великденските празници реших да впрегна вечно нестихващата енергия на почти двегодишната си дъщеричка (остават само 5 дни до заветната дата, ураааа!) и да сътворим нещо красиво и тематично. Най-лесното, но тотално ангажиращо вниманието и задържащо детския интерес, беше правенето на цветни хартиени яйца. В последствие творческата ми муза се събуди и проектът доби по-сериозни мащаби. Резултатът е много свеж и шарен великденски гирлянд!

Какво Ви е необходимо?

Цветни тишу хартии или всякакви други заместители (опаковъчна хартия, списания, каталози)

Няколко по-плътни листа хартия в различен цвят

Сухо лепило

Формички за сладки с великденска тематика – яйца, пилета, зайчета и прочие

Молив и гума

Ножици

Перфоратор

Панделка, канап, въженце за гирлянда

И дете, което да се развихри 🙂


Великденски творчески вълнения - гирлянд инструкции

1. Ето тук най-активно се включва детенцето – давате му цветните тишу хартии да къса парченца и се наслаждавате на спокойствие за няколко минути. Разбира се, следите дали няма да реши да опита какъв е на вкус всеки цвят. 😉

2. Обилно мажете с лепило лист хартия в избран цвят (при нас е светло жълто). Може да го правите на части, защото лепилото изсъхва относително бързо и ще Ви се наложи отново да намажете на места. И вече малкият творец спокойно може да започне да изпълва листа с артистичните си виждания и цветови решения. Парченце по парченце. Мама все така си почива активно и се наслаждава на детския ентусиазъм.

3. Разбира се, нетърпението взима връх в някакъв момент и огромно количество цветни парченца вече летят свободно из стаята. Но, хей, така проектът има далеч по-бързо развитие и листът е почти готов. 🙂

4. Допълвате пропуските тук-там, казвате “Браво!” и бързате да продължите със стъпка номер 5, преди детенцето да е пожелало да изпълни следващата фаза според него – разлепяне на цветните парченца!

5. Обръщате листа от обратната страна и начертавате с молив яйцевидните форми на ръка или използвайки формичките за сладки. Личи си, че аз нямах точно такива, нали? Може да нарисувате яйцата с различни големини. Едно е особено голямо. Каква ли е съдбата му? Борец или нещо друго? Ще разберете по-късно. 😉

6. Изрязвате внимателно с ножиците яйчицата. Ако детенцето е по-голямо, може да се включи и на тази стъпка. Готово! Страхотни са! Всяко е уникално с цветовата си гама!

7. Освен яйцата, към гирлянда могат да се включат цветя и пеперудки или да се задоволите само с великденската компания – пилета и зайчета в различни форми. Очертайте с молива формичките за сладки върху различни цветове хартия със същата плътност като на яйцата.

8. Изрязвате и сте една крачка по-близко до финала. Пробийте дупки с перфоратора, където ще прекарате панделката/въженцето по-късно. Може да изтриете с гумата следите от молива и така ще имате възможност да слагате фигурките обърнати наляво и надясно според желанието Ви.

9. Ако все още музата не Ви е напуснала, може да разкрасите изрязаните фигурки, използвайки останалите части от листа с яйцата. Тук всякакво друго творчество е добре дошло също – рисуване с флумастери/ пастели/ брокатено лепило, използване на друг цвят хартия, прилагане на същата техника с парченцата, но само в един цвят, панделки, лентички и прочие. Вие сте на ход!

Когато всичко е готово, прекарайте въженцето през дупките на фигурките и украсете дома си!

А помните ли най-голямото яйце, което се отлъчи от компанията? Превърнете го в картичка и пожелайте на любимите си хора Весел Великден!

 Великденски творчески вълнения - картичка

Ако и Вие като нас сте вече в приповдигнато празнично настроение и сте украсили дома си, може да ни се похвалите като споделите снимки във Фейсбук страницата на Детска кухня VIP Бебе. Участниците с най-красивите, креативни и вкусни (да не пропускаме козунаците!) включвания ги очакват много изненади!

Цветен Великден на всички!

Advertisements

2 thoughts on “Великденски гирлянд

  1. Диди, чудесен е! Толкова емоция има в него! Някак блести! С пожелания за весели празници!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s