Лесни коледни топки за елхата

Играчки за елха

Ако вие  доскучало от старите играчки, спокойно може да им дадете нов живот с този лесен и ефектен метод. Или пък може да си направите съвсем нова играчка, ако имате стиропорни (правилно е да се пише така, а не стериопор, но май никой не го знае това освен мен хе-хе) топки наоколо.

Лесни, лесни, колко да са лесни? Ами МНОГО ЛЕСНИ! И такаа-а-а-а… Какво ви е необходимо? Салфетки, приятели! Салфетки! Същите онези, които ще сложите на коледната си трапеза! Така всичко ще е в тон. 😉

xmas tree ornament tutorial
1. Необходими материали: топки (играчки за елхата или стиропорни), салфетки (или опаковъчна хартия), панделка, конец, ножици.

2. Ако ползвате готова играчка, вече си имате закачалка за нея и трябва да пропуснете тази стъпка. Много ясно. В случай, че ползвате топка като мен, трябва да си създадете закачалка. Това става с няколко много внимателни бода през „върха“ на самата топка или ако имате дебела игла, клещи и силен мъж наоколо, може да промушите конеца през цялата топка и да направите хубави възли от двете страни, така че да не мърда. Това го правих миналата година с ангелчето, но неговата глава-топка беше с по-малък диаметър и подходяща за пробиване. Ако ви интересува, заповядайте линк.

3. След като сте приключите с великото шиене на народите, се уверете, че все пак този конец може да издържи топката и няма да има топко-валеж от елхата ви. Доста комична картинка си представям…

4. Разпъвате салфетката с лицевата страна надолу и слагате топката в центъра. Както се вижда от снимките, за стъпка 2 и 4 съм използвала пластмасовата ролка от панделките за опора, но можете да минете и без такава. Освен ако не ви се налага да правите снимки, докато майсторите играчката. ;–)

5. Събирате крайщата на салфетката, като гледате все пак някъде да няма струпване на пластове и дооправяте при нужда. Не забравяйте да държите и конеца си под око. ;–) Ако ползвате опаковъчна хартия, предполагам, че ще е по-трудно, защото е по-твърда и ще станат ръбчета при нагъването. Но вие пробвайте, пробвайте… от опит глава не боли!

6. Предварително трябва да сте си избрали панделка с подходящ цвят, за да допълва салфетката ви и да сте изрязали необходимата дължина. Завръзвате стегнато.

7. И сега единствено ви остана да закачите играчката на елхата. Честито!

SONY DSC

Понеже съм на вълна салфетки, реших да споделя още няколко интересни варианта как да ги вкарате в употреба по празниците.

Издателство Точица се похвалиха с едни уникално нежни балеринки! Направо грабвайте кърпичките и започвайте да творите! Инструкциите ще ги видите в блога им. (Цък на снимката или линка по-горе.)

Балерина от салфетка

Ако още не сте украсили вратата си, ето един красив коледен венец, който ще бъде ваш само срещу няколко салфетки в зелено и червено. Инструкциите са в сайта на Крокотак. А аз обещавам съвсем скоро да ви покажа и моят. 😉

Коледен венец

А с декупажната техника може да си направите чинии, чаши, свещи и каквото друго се сетите, за да имате стилна коледна линия на трапезата си.

Коледна чиния от dekopaj-galka.blogspot.com

Коледна свещ от addii-addii.blogspot.com

Това е от мен. Дано сте се вдъхновили да дадете ново призвание на салфетките. 😉

Advertisements

2 thoughts on “Лесни коледни топки за елхата

  1. Подобни играчки за елхата правихме на младини със сестра ми, наистина са много ефектни, твоите са се получили много красиви. 🙂

  2. Pingback: Направи си сам…Коледа! « DiDi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s