Лесен детски снежен глобус

Детски снежен глобус 6

Толкова е лесен – без цапане и възможности за бели. Детето доволно, майката доволна. Всички са дали своя принос към празничната украса и вкъщи цари мир и спокойствие. Идеята ми дойде като преглеждах снимки от стари публикации в блога и попаднах на указанията си за правене на момиченце от фондан. Тъй като беше подарък, който трябваше да опаковам за 5 минути, измислих опаковката от прозрачна кофичка от кисело мляко. ;–) Беше перфектно и за случая – импровизиран снежен глобус, в чиято направа можеха спокойно да се включат малките любопитни пръстчета. Разбира се, помощта им беше ограничена само до залепяне на стикери, но пак беше много забавна вечер, а на следващия ден мама довърши започнатото.

Необходими материали

Прозрачна кофичка от кисело мляко

Стикери с коледна тематика

Бяла салфетка като основа на глобуса

4 топчета памук

2 броя тик-так дражета

1 зрънце червена леща за носа

няколко зрънца кус-кус и/или черен пипер

маркери – черен и розов

малко парченце фиде 😉

лепило С200 примерно

тиксо

Сглобяване

Оставяте детето да се вихри на спокойствие и да направи изцяло самостоятелно дизайна на глобуса. Разбира се, че присъствието ви е задължително и наблюдавате някой стикер да не попадне в устата, придържате кофичката, ако се хлъзга или пък помагате в случай, че някой нахален стикер залепне за пръстчетата и не иска да се отлепи. Беше много забавно!

Детски снежен глобус2

Малката Мария искаше още и още стикери, лепеше, подреждаше, оглеждаше, уж плануваше да ги лепне на едно място, а те се оказваха на друго… Някои бяха групирани съвсем умишлено. По красота, интереси или нещо друго може би. Или просто да не им е скучно.

Ето например, Дядо Коледа веднъж кацна върху надписа Merry Christmas. Друг път беше обърнат на една страна или пък брадата му беше поорязана. Много брада – много място заема.

Детски снежен глобус 4

После пък Дядо Коледа явно реши да се спусне в комина, директно седнал върху подаръка. А веднъж се оказа и с главата надолу. Заедно с елхата. Шейната му пък извърши чудни лупинги (на снимката в средата). Еленът носеше на рогата си белобрадия старец, а птичката беше засенчена от една синя звезда. Всеки със съдбата си.

След като малката декораторка приключи със стикерите, цяла вечер се любува на творението си и дори на моменти искаше да преаранжира, но аз успях да запазя първоначалния блясък на глобуса.

Детски снежен глобус 3

Дойде и моят ред да се захвана с доукрасяването. Време беше за снежния човек, който впоследствие се оказа снежна човечка. ;–)

Използвах 4 готови топчета памук. Две от тях бяха за основата – едното топче го размотах и навих около другото. С лепило залепих върху него нормално голямо топче. От четвъртото откъснах малко памук, за да стане с по-малък диаметър и залепих върху средното. Вече имах снежен човек.

Трябваше да измисля с какво да направя очи, нос, копчета. Разрових се из вкъщи и попаднах на кус-куса. :–) Реших, че ще свърши чудесна роля. Може и черен пипер да ползвате, ако са по-малки зрънцата.

Оцветих две зрънца в черно с помощта на маркера. Щях и копчетата да ги правя черни, но все още не ми идваше на ум как точно да направя шапката и докато ровех из шкафовете, попаднах на тик-така. Сетих се, че миналата година го бях ползвала като ушанки за коледните кейк попсовете, които направих. Грабнах две розови дражета и така се роди идеята за СнежкА.

Копчетата са от оцветени в розово кус-кус зърна, а носът е от зрънце червена леща. ;–) Няма да ви казвам, че след цялото това оцветяване пръстите ми бяха също цветни. Досещате се, нали?

Усмивката, усмивката… Да я нарисувам ли?! Ама няма да стане хубаво с маркер върху памук. Нещо трябва да измисля, нещо трябва да се залепи… Трескаво пак започнах да се оглеждам. Все достигах до шкафа с храните – кус-кус, леща, захар, грах, фиде… Фиде! От онова начупеното, не правото. Намерих подходящо парченце, дооразмерих го с чупене на крайчетата и оцветих в розово. Или поне опитах, ама фидето се оказа костелив… (орех) продукт и не се даде лесно като кус-куса.

Накрая залепих всичко по местата и ето я и нея. Дами и господа, представям ви СнежкА!

Детски снежен глобус

(Следват бурни аплодисменти, но не очаквайте реверанс от нея. Залепена е твърде добре :P)

Продължаваме. С тиксо прикрепих салфетката за капака на кофичката. Поставих СнежкА като я залепих към салфетката, разбира се. Сложих й „тавана“ и я наместих така, че да има видимост през шарените си „стъкла“. Добре, че Мария беше оставила малко свободно пространство. Дано да й е комфортно в новия й дом! :–)

Готово. Импровизиран снежен глобус в няколко лесни стъпки. Харесва ли ви?

Детски снежен глобус1

Advertisements

10 thoughts on “Лесен детски снежен глобус

  1. Pingback: Коледни картички първа реколта « DiDi-licious

  2. Pingback: Коледни картички първа реколта ;-) « DiDi-licious

  3. Pingback: Направи си сам…Коледа! « DiDi-licious

  4. Pingback: Лесен детски снежен глобус « Всичко за детето

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s