Тарт с пиле, песто и чери доматчета / Cherry Tomato, Pesto and Chicken Tart

20121026-120612.jpg

Моето азбучно кулинарно предизвикателство: Т (31/52)

Ако знаех колко е вкусно, нямаше да чакам цяла година, за да стигна до Т.🙂 Препоръчвам! С две ръце и празна чиния пред себе си. Чудесно е за следобеден снакс или за лека вечеря, поднесена със зелена салата . Не пропускайте да опитате. А аз обещавам скоро да споделя още тартени вкуснотийки.

20121026-120551.jpg

Тарт с пиле, песто и чери доматчета

1 опаковка бутер тесто (320 г при мен)
1-2 пилешки гърди
3-4 с.л. песто
1 малка глава лук (по желание)
50 г сирене
Зехтин
Сол
Черен пипер

Гърдите се режат на малки кубчета и се запържват в сгорещения зехтин за около 3-4 минути. После може да добавите лука за още около 3-4 минути. Аз го пропуснах и директно добавих 2 лъжици песто и подправки на вкус.

Отделно в купа смесвате чери доматите, нарязани на половинки, останалото песто и сиренето.

В тавата, която ще ползвате, слагате хартия за печене. Аз използвах тавата на фурната. Поставяте бутер тестото (моето беше правоъгълно) и на 2 пръста от всички краища леко очертавате с нож един правоъгълник. Средата я надупчвате с вилица. По този начин рамката ще бухне, а вътрешният правоъгълник – не.

20121026-120526.jpg

Изсипвате пилето и разпределяте равномерно. Добавяте отгоре сместа с доматите и сте готови.

Може да гланцирате рамката с разбито яйце или прясно мляко. Аз ползвах второто от любопитство, защото за първи път чувах за този вариант!

Разбира се, може да направите тарта кръгъл като използвате същата технология, или пък да навиете краищата навътре.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Много приятно ястие, което може да сервирате за двама или да си го хапнете самостоятелно за отрицателно време.

Толкова е вкусно!

20121026-120446.jpg

Адаптирано от тук.

2 thoughts on “Тарт с пиле, песто и чери доматчета / Cherry Tomato, Pesto and Chicken Tart

  1. Pingback: Тарт със сирена, наденица и песто « Rois

  2. Pingback: Тарт със сирена, наденица и песто | Rois

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s