Сьомга по хавайски / Hawaiian Style Salmon Steaks

20121017-132142.jpg

Моето азбучно кулинарно предизвикателство: С (25/52)

Тази сьомга я правя за втори път, просто защото първия път не оцеля, за да бъде снимана. Определено ми допада комбинацията с ананас и кашкавал и за пореден път се убеждавам, че елементарно приготвените ястия, с малко продукти и никакви специални кулинарни умения, не отстъпват по нищо на техните сложни и завъртяни конкуренти.
Как да си приготвите тази тропическа вкусотия, ще разкрия сега. Няма да уточнявам количества, защото всичко е на око в зависимост от размера на филетата.
20121017-132211.jpg
Сьомга по хавайски

Няколко филета сьомга
Ананас на парчета от консерва
Настърган на дребно кашкавал
Сол
Черен пипер

Филетата се овкусяват с подправките и се запичат до лек златист „тен“ на тефлонов тиган без мазнина.

Прехвърлят се в тава. Може да сложите алуминиево фолио или хартия за печене, за да не залепват. Аз се сдобих с подложка тип хартия за печене за многократна употреба и се преродих!

Обилно затрупвате филетата с ананас и поръсвате с настъргания кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути или докато се позапече кашкавала.

Консумира се топло и с екзотичен коктейл по възможност.😉

Адаптирано от тук.

20121017-132111.jpg

4 thoughts on “Сьомга по хавайски / Hawaiian Style Salmon Steaks

  1. Обичам и сьомга,обичам и ананас,задължително ще го пробвам.Но много печене ми се вижда.Аз ще опитам да я пека наведнъж заедно с кашкавала или пък поотделно но за по-кратко.

    • Нати, не е много. На котлона я слагаш за супер малко, колкото да смени цвета. Ако опиташ по твоя начин, после да споделиш как е било🙂

  2. Не, че е дискусия, ама да се включа🙂 филетата се „запечатват“ както е описала Диди, за да останат сочни отвътре и в същото време да бъдат хрупкави отвън. Ако не се „запечата“, ще е печена риба, т.е. вкуса ще е различен. Не казвам, че ще е по-лош, просто различен. Лично мое мнение е, (като вегетарианка, консумираща само риба и рибни продукти)че рибата е най-вкусна „запечатана“🙂 и за да не е само спам, Диди, много готина идея, ще се пробва🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s