Солена торта: Салата с риба тон / Tuna Fish Salad

След Въздушната Салата имате още една свежа салата от мен. Тя е свързана с много приятни спомени. Първият път, когато я опитах бях на първа среща с един мъж. Малък новороден мъж. Сладкият Иво на моята приятелка Милена. Определено еуфорията от това да помиришеш и гушнеш малкото бебе беше събитие номер едно на събирането, но и салатата обра овациите. И въпреки че това се случи преди повече от 5 години, все още е една от любимите ми тортички, упс, салата. Хващайте рендето и започвайте.

Салата с риба тон

Продукти

6 яйца
150 г сирене, настърган на ситно ренде
150 г кашкавал, настърган на ситно ренде
2 консерви (от 160 г) риба тон

За заливката

150 гр. майонеза

2 – 3 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, охлаждат и се отделят белтъците и жълтъците.

Оставете рибата тон да се отцежда от водата, докато приготвите другите продукти.

В подходяща купа или тавичка настъргвате белтъците.

Следват пластове от настърганото сирене, отцедената риба тон и настъргания кашкавал. Леко се притиска с лъжица след всеки слой.

В същата последователност се поставя по още един пласт.

Покрива се с майонезения сос и настърганите жълтъци.

Украсява се с кисели краставички, маслини или нещо друго по ваш избор.

Оставя се в хладилника да се охлади.

Може като мен да направите индивидуални порции, използвайки рингове, ако ви се занимава и имате време. 🙂

Бон апети!

подпис Диди

4 thoughts on “Солена торта: Салата с риба тон / Tuna Fish Salad

  1. Pingback: Първият рожден ден: Солени предястия « Всичко за детето

  2. Муц, справила си се чудесно! Увековечихме тортата на свеки:)))))))))))Наистина няма човек, който да не я хареса……

  3. Pingback: Драмата на домакинята – новогодишната вечер « DiDi-licious

Вашият отговор на LadyDiDi Отказ