След Въздушната Салата имате още една свежа салата от мен. Тя е свързана с много приятни спомени. Първият път, когато я опитах бях на първа среща с един мъж. Малък новороден мъж. Сладкият Иво на моята приятелка Милена. Определено еуфорията от това да помиришеш и гушнеш малкото бебе беше събитие номер едно на събирането, но и салатата обра овациите. И въпреки че това се случи преди повече от 5 години, все още е една от любимите ми тортички, упс, салата. Хващайте рендето и започвайте.
Салата с риба тон
Продукти
6 яйца
150 г сирене, настърган на ситно ренде
150 г кашкавал, настърган на ситно ренде
2 консерви (от 160 г) риба тон
За заливката
150 гр. майонеза
2 – 3 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват, охлаждат и се отделят белтъците и жълтъците.
Оставете рибата тон да се отцежда от водата, докато приготвите другите продукти.
В подходяща купа или тавичка настъргвате белтъците.
Следват пластове от настърганото сирене, отцедената риба тон и настъргания кашкавал. Леко се притиска с лъжица след всеки слой.
В същата последователност се поставя по още един пласт.
Покрива се с майонезения сос и настърганите жълтъци.
Украсява се с кисели краставички, маслини или нещо друго по ваш избор.
Оставя се в хладилника да се охлади.
Може като мен да направите индивидуални порции, използвайки рингове, ако ви се занимава и имате време. 🙂
Бон апети!
Pingback: Първият рожден ден: Солени предястия « Всичко за детето
Муц, справила си се чудесно! Увековечихме тортата на свеки:)))))))))))Наистина няма човек, който да не я хареса……
Ааа, за теб може да е тортата на Свеки, за мен това е тортата на Милена 🙂
Pingback: Драмата на домакинята – новогодишната вечер « DiDi-licious