Задушени дробчета с яйца и гъби

Моето азбучно кулинарно предизвикателство: Д (9/52) 

Това явно е седмицата на дроба! Обещах ви още една рецепта с дроб освен Дроб в меден сос и ви я представям. Снимките не могат да пресъздадат приятния вкус, но ви уверявам, че беше много апетитно. Дори получих похвали от съпруга си, че това е най-вкусният дроб, който е ял! Опитайте го задължително. Оригиналната рецепта е с праз лук, но аз не съм фен и го направих с обикновен.

Задушени дробчета с яйца и гъби

Продукти

500 г пилешки дробчета

1 глава лук, нарязана на полукръгове

8-10 малки гъби, нарязани на ленти

4 яйца, твърдо сварени

50 г масло

2-3 ч.ч. пилешки бульон

1 с.л. брашно

2 с.л. нарязан магданоз

черен пипер на вкус

Приготвяне

Маслото се загрява и се задушава лука.

Добавят се пилешките дробчета и гъбите.

Прибавя се брашното и се разбърква.

Залива се в пилешкия бульон и се готви около 10 минути.

Добавят се сварените цели яйца и се поднася в поръсен магданоз.

Рецептата е адаптирана от www.zvezdev.com.

Приятен Д-апетит!

подпис Диди

2 thoughts on “Задушени дробчета с яйца и гъби

  1. Обичаме дробчета в къщи и тази рецепта през монитора личи, че е голяма вкусотия! Добре, че се задържа на Д и на дроба:). Прегръщам те!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s