Дроб в меден сос

Моето азбучно кулинарно предизвикателство: Д (7/52) 

Д като Доброта, Дъвка, Дънки, Дискотека, Дива, Дроб. Да, дроб. Главният лирически герой тази седмица. Моето азбучно кулинарно предизвикателство е в петата си седмица. Да припомня за какво става въпрос. Всяка седмица приготвям нови за мен ястия или използвам никога неопитвани продукти със съответната буква. Всеки желаещ да се включи е добре дошъл! Ще публикувам снимките ви във Фейсбук групата в специална почетна папка.🙂 Какво съм приготвила досега може да разгледате тук – От А до Я за 52 седмици.

Да се върнем на дроба. Освен тази рецепта ще ви представя още една, ако има поне една качествена снимка, защото снимах на здрачаване (разбирайте 4 часа следобед при мрачно време) и още не съм успяла да разгледам ще ги бъде ли. И от тези не съм доволна, но тук следва повдигане на рамена, въздишка и коментар „Такъв е животът…“. Затова готвя, за да се науча да снимам! хахаха

Дроб в меден сос

Продукти

1 кг агнешки дроб (пилешки дробчета)

200 г бекон

300 г гъби

500 мл сметана или кисело мляко

1 с.л. олио

1 с.л. мед

1 с.л. соев сос

сол

къри (по желание)

черен пипер

Приготвяне 

Дробът се измива и нарязва на средно големи парчета. Овалва се в брашно и се запържва за около 2-3 минути в предварително сгорещено олио. Отделя се в чиния.

В същия тиган се запържва бекона (може и без него, но придава аромат на ястието) и се добавят нарязаните на филийки гъби. Запържва се за 2-3 минути.

Добавят се меда и соевия сос. Излива се сметаната (алтернатива кисело мляко) и се бърка около минута-две.

Добавят се дробчетата, оставя се леко да кипне соса и се изключва.

Овкусява се на сол, пипер и къри по желание.

Оставя се поне 10-15 мин дробът да си поеме ароматите. Може да поръсите с магданоз.

Рецептата е адаптирана от www.zajenata.bg.

подпис Диди

4 thoughts on “Дроб в меден сос

  1. Д като Диди:). Снимките са станали много добре, въпреки мрачното време, изобщо не личи, че са правени тогава, наистина, светлички, ясни и изкусителни. Аз също много се ядосвам докато си сготвя нещо и то станало тъмно:), снимки без светлина не стават, ама какви съм ги пускала понякога, какво пък толкова, не съм професионалист и нямам студио с прожектори. Но твоите наистина са много добри. А рецептата е много вкусна, обичам дробчета, а с тази гарнитурка са чудни! Хубав петък от мен!:)

    • Да, трудно е на тъмно. Понякога правя снимките на следващия ден, само че тук има едно условие – поне някакво количество да е оцеляло🙂

  2. Pingback: Джамбалая / Jambalaya « DiDi-licious

  3. Pingback: Задушени дробчета с яйца и гъби « DiDi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s