С дъх на ангели и канела или нашата Коледа в снимки

Тази публикация я пиша от няколко дни – исках след Коледа да споделя малко снимки. Но ето че чак сега и дойде времето. И ако все още не сте измислили какво да сложите на трапезата на 31-ви Декември, ще споделя какво имаше на нашата коледна с тенденция към новогодишна. И тук няма да си говорим само за храна. (намиг)

Ангелите на Диди

Акцент бяха червените ангели-салфетници, които чудесно се допълваха от тематичните салфетки с червен кант. Тези свидетели на отдаването на кулинарната магия може много лесно да кацнат и на вашата маса. Трябва ви само червен картон, принтер (а по-сръчните могат и сами да си начертаят шаблона) и малко панделка за блясък и разкош на вашето ангелче. Всичко ще видите подробно и удобно поднесено на страницата на Крокотак.

Меденките на Диди


Всъщност това са меденките на Джемма ( може би най-известните меденки в блого-пространството), пречупени през моя поглед и украсени с моята трепереща ръка. За първи път украсявах с Роял Айсинг и не всичко мина по мед и масло (или трябва да кажа белтък и пудра захар). Консистенцията ми беше или твърде гъста, или по-течна от необходимото. Резултатът не е перфектен на вид, но пък вече е изяден успешно.

Оставям ви с още снимки от нашата първа Коледа с бебето.

Пожелавам ви през Новата Година да ви върви по мед и ангели!

Може да разгледате още:

Cake Pops

1/2 Birthday Cake
20111106-225602.jpg
Бисквитена торта

17 thoughts on “С дъх на ангели и канела или нашата Коледа в снимки

  1. Прекрасен пост! Толкова празничен заряд има в него. Снимките са много красиви, а меденките са станали чудесни и аз преди време пробвах с рисуването, но засега смятам, че не е за мен:) Но твоите са перфект! Весело посрещане на Новата година!

  2. Pingback: Cake Pops или Кексче на клечка « Didi-licious

  3. Чак сега, когато прочетох „белтък и пудра захар“ зацепих на кое народа вика „роял айсинг“😀 В готварската книга на баба ми, от 1939-та, която ползвам имам рецепта за „царско глазиране“, която ползвам от сума време, но не знаех, че всъсщност владея роял айсинга :))) Поне на мен ми е супер лесно за правене, само дето никога не съм пробвала с бои🙂 Какви са твоите?

    • Адмирации за царското глазиране на баба ти!😀 Какво е съотношението на продуктите от онова време? Аз за първи път го правех и не улучих много консистенцията, можеше и по-добре, но… животът продължава. Използвах течните бои на Dr. Oetker, но трябваше да сложа доста прилично количество, за да се получи наситен цвят. Мисля, че с бои тип гел стават по-хубави цветовете. Но next time😉

  4. 1-1и1/2 белтък и 100 гр пудра захар. Аз изходих от презумпцията, че едно време яйцата са били големи, а не запъртъци като днешните, и и подбрах най-голямото и неговия белтък. След разбиването му, захарта се слага постепенно, не отведнъж. Пише и, че глазурата не трябва да е по-дебела от един милиметър.
    Ще пробвам и с бои…за следващите коледни сладки😀

  5. Pingback: Направи си сам…Коледа! « DiDi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s