3 дни до края на 2011

Между двата празника е време да дадем почивка на тялото си от обилните трапези и да захраним ума си с малко душевна храна, да се концентрираме върху оптимистични мисли за предстоящата година и да направим равносметка за отиващата си.
Дали случайно не сме изпуснали нещо да направим, някой да похвалим, да сме пропиляли шанса си за щастие и любов, загледани и угрижени за ежедневните битовизми? А ако сега кажете на приятел, с когото не сте се чували отдавна, че ви липсва и го обичате, той дали ще отвърне със същото?
Защо хората имат желанието да са добри само по това врене на годината? Все едно през останалите 50 седмици близките им не се нуждаят от внимание, непознатият на улицата няма да отвърне на поздрава, бедният няма да благодари за подадената му монета, гладният няма да се зарадва на парче хляб. Добре, че е Коледа! Трябва да се радваме и на малкото неопорочено желание да сме добри. Сега е времето да зарадваме някой – близък или непознат, обичан или безразличен. А как точно може да стане това ще ви подскажа като ви върна към публикацията ми за актовете на доброта.

И колкото и хаотични, объркани и тревожни да ви се струват мислите ми, аз съм с усещането, че нещо ще се случи. Нещо Добро. И редом до него ще застанат Спокойствието, Любовта и Уважението.
Наслаждавайте се на топлината на семейния дом и прощавайте малките, макар и дразнещи недоразумения от страна на любимите ви хора. Ако не можете да си представите живота си без тях, забравете неадекватните постъпки и се усмихнете! Другата година ще е по-добра! Обещавам ви. (намиг)

Весели празници!

P.S. И ако се чудите все още какво да си обещаете за следващата година, почерпете вдъхновение в публикацията на Rois Новогодишни обещания.

2 thoughts on “3 дни до края на 2011

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s