Предколедни емоции, събрани в календар: Ден 3.

„Три за щастие“ са казали хората. Не знам дали това е била една от основните причини на тази дата ООН да обяви Международен ден на хората с увреждания, но пък днешните чествания ми дадоха чудесен повод за поредната мъдрост под елхата.

Отнасяйте се с тялото си, както с автомобила си – поддържайте го и то ще ви служи по-дълго време. (Луиз Хей “Радвай се на живота!”)

Определено в човека е заложено материалното и понякога забравяме да се радваме на малките неща в живота. А доста често забравяме да се зарадваме и сами, като отделим време за своите лични мисли и дела. Кога за последно се поглезихте и направихте нещо за себе си? Мисля, че днес е много подходящ ден, защото с празниците, които чукат на вратата ще става все по-натоварено ежедневието ви и все по-малка възможността за me time както казват английско-говорящите братя (и сестри). Затова почерпете се с малко тишина, скрити в някой ъгъл с чаша чай в ръка, направете си разходка без конкретна цел и посока или просто постойте с блуждаещ и нищо невиждащ поглед за 5 минути. Всичко това е толкова елементарно и неангажиращо, но винаги остава като втора, трета или по-добре да кажа десета точка в дневния план (десета също звучи доста оптимистично за мен). Погрижете се за тялото си и то ще върне жестта в най-скоро време (или в пенсионните години).

Желая приятен и релаксиращ миг за всеки от вас!

 

Вашата фея с крака на масата,

Диди

Всички предколедни емоции може да видите тук.

Advertisements

One thought on “Предколедни емоции, събрани в календар: Ден 3.

  1. Pingback: Предколедни емоции, събрани в календар: Ден 4. « Didi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s