Декорации с буркан

Бурканът е много ценна вещ за мен! И не за зимнина, защото такава не правя, а за всичко останало, свързано с творческите ми умопомрачения. Като един истински Плюшкин си ги трупам и след време намирам приложение за всеки един от тях, размерът тук няма значение (за разлика от други ситуации). Дори сега ме е яд, че след едно пролетно почистване се разделих с голяма част от бурканите си, но както се казва „Някои (хора) влизат в живота ни и го правят по-добър… Други излизат от него и го правят страхотен!“. Надявам се, че по-вдъхновяващи нови стъклени форми ще влязат в живота ми!

Ето част от миналогодишните предколедни творения, които оцеляха цяла година и сега ще изкараме втора зима заедно. Скоро очаквайте и новите попълнения в редиците на декорираните буркани.

  • Бурканът-ваза – имате нужда от един буркан, опаковъчна хартия, широка панделка, тясна панделка и няколко шишарки. Шишарките са закрепени на клончета, а между тях е прекарана тясна панделка. Ей така за разкош!

  • Бурканът-свещник – необходими са ви един или два буркана, самозалепваща се хартия (прозорецът в банята е от същата цветова серия :)) и … свещи. Уютът в дома ви е гарантиран! Трябва да отбележа, че може да имате трудности с паленето на свещите, но вие сте интелигентни хора и ще намерите решение на този така маловажен проблем.

  • Бурканът-ароматизатор – тук импровизациите за съдържание са много. Ето моите фаворити – бонбони Маршмелоу (познати и като бонбони от бяла ружа), начупени коледни бастунчета (аз така си ги наричам), шишарки и шишарко-подобни и един златист гердан, който досега така и не влезе в употреба от както е в мое притежание (близо 2 години), малко панделки и сте готови! Може да се наслаждавате на сладкото ухание на бонбоните, които ароматизират цялата стая! Всъщност този буркан го направих снощи в ентусиазма си за тази статия, така че ще се наслаждавам на аромата и занапред.

Скоро ще ви представя още няколко идеи с Негово Величество Бурканът (на Бруней… не можах да се стърпя и се изплъзна от пръстите ми). А ако съм ви вдъхновила поне малко, очаквам да споделите своите творения в буркан. Хайде, започвайте бурканизацията!*

Вашата бурканна Фея,
Диди

*Бурканизация=Буркан+Декорация
** Можете да посетите и статията на Rois за Вкусни прелести в буркан. Ще останете очаровани!

12 thoughts on “Декорации с буркан

  1. Ей, много ми хареса тази статия! Особено последния буркан, ама нали е за ядене… 😀 . Моите буркнаи сега се ползват предимно за пюрета, ама ще ме амбицирате след време и друго да слагам в тях. И как се събрахме на една страничка и четирите априлски мами-блогърки… 😛
    И мерси много за цитирането на моята статия, за която да вметна, че тотално съм откраднала идеята от друг. 🙂

  2. Pingback: Коледна украса Re-blog « Rois

  3. Pingback: Коледни картички първа реколта « DiDi-licious

  4. Pingback: Коледни картички първа реколта ;-) « DiDi-licious

  5. Pingback: Направи си сам…Коледа! « DiDi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s