Бисквитена торта с ром и стафиди / Biscuit cake with rum and sultanas


Бисквити, ром и стафиди – опияняваща комбинация!

Това е най-лесният и вкусен сладкиш на света! Става за отрицателно време, тъй като не изисква печене и винаги е много ефектен.

Продукти за тортата
1 голям пакет обикновени бисквити
3-4 суп. лъж. ром или друг алкохол
100 г стафиди
100 г орехи
1 пакет масло
1/2 ч. ч. прясно мляко
2-3 суп. лъж. какао

Продукти за „фалшивия шоколад“
1 п (125гр) краве масло
1 ч.ч. пудра захар (може и кристална)
5 с. л. какао
1/3 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне 

Бисквитите се начупват на дребни парчета в голяма купа. Към тях се добавят престоялите поне около 15 мин. в ром (аз ползвах уиски) стафиди плюс самия ром, както и половината от орехите, нарязани на едро, какаото, прясното мляко, мекото масло. Всичко се бърка до получаване на хомогенна смес.

Може да оформите тортата в различни форми – като руло (за помощ за оформлението да се използва фолио), като полусфера (аз съм ползвала пластмасова купичка), сърце или каквото ви харесва.

Отгоре сладкишът може да се поръси с настърганите на ситно останали орехи, с кокосови стърготини или нещо по ваш избор. Аз използвах шоколадова заливка. Тя се приготвя по следния начин: всичко се слага в тенджера и се поставя на котлона при непрекъснато бъркане до получаване на еднородна гъста като боза смес. Когато леко изстине, се залива тортата.

Поставя се в хладилник поне за 2-3 часа.
Следва облизване на пръсти (звучно и приятно).
Добър апетит!


Може да разгледате още: 

Cake Pops
1/2 Birthday Cake
20111106-225602.jpg
Бисквитена торта
Advertisements

6 thoughts on “Бисквитена торта с ром и стафиди / Biscuit cake with rum and sultanas

  1. Pingback: Торта за 1/2 година рожден ден « Didi-licious

  2. Здравейте, искам да благодаря за чудесната рецепта. Току що направих десерта (с малката разлика че го залях накрая с пудинг ванилия на др. Йоткер) стана повече от перфектен.:)

    • Гергана, радвам се, че се е харесала! Наистина е бърза, лесна и практична, защото търпи всякакви форми и размери. Аз също понякога я правя с пудинг и натрошени джинджифилови бисквитки за разкош 🙂

  3. Pingback: Честит 1-ви юни с една бисквитена торта с много лица « DiDi-licious

  4. Pingback: Бисквитена торта с ананас « DiDi-licious

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s