Покажи ми кухнята си, за да ти кажа какъв си

Естествено заглавието не претендира за 100% достоверност във всеки един момент. Защото и най-добрата домакиня, а защо не и домакин, има слаби дни, когато нещо друго взима приоритет.

Прибирайки се от следобедната разходка се сблъсках с хаоса, който бях оставила в кухнята в желанието си да хвана оскъдните есенно-слънчеви часове. И се хванах за главата. Добре, че никой не пожела да ми дойде на гости точно в този момент!
И тук идва моето недоволство от това модерно ново строителство! Всичко е чудесно на картинка и думи – холът и кухнята си делят едно общо пространство, а в моят случай и трапезарията. Така семейството е по-сплотено и заедно през дългите часове приготовления в кухнята (чак пък толкова дълги не, максимум 2 часа хихи). Да, ама не. Така всяка обособена част се бори за вниманието ти и иска да е чиста и подредена. Няма начин да кажеш – днес ще изчистя хола, утре кухнята. Няма начин как да оставиш мивката, пълна с чинии и да хлопнеш вратата, така че да избягаш, да се скриеш и да забравиш за това задължение. Няма и начин да скриеш творческия хаос в кухнята при неочаквани изненади в лицето на любезна съседка, която идва за едно яйце или случайно отбил се приятел за едно кафе (просто е бил в квартала, нали така казват по филмите).

В заключение – тази конфигурация 3 в 1 (или 2 в 1) може само да развали хубавото впечатление, което си оставил в другите хора. Искам отделна кухня! Или прислужница (намиг).

P.S. Знам, че много искам, ама… наближава Коледа все пак.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s