Национален ден на благотворителността

„Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.“ Алберт Айнщайн

В ден като този няма как някой да остане емоционално неангажиран и да не пожелае да направи добро. Но необходимо ли е да отваряме сърцата и очите си единствено днес или по Коледа, когато по условие „се случват чудеса“? Какво стои зад порива ни да направим добрина? Да направим някой щастлив или да удовлетворим собствените си стремежи за себедоказване и да успокоим съвестта си? А как да изберем каузата, зад която да застанем? По симпатии или по важност?

Истината е, че няма значение как, кога и какво – важното е да е от сърце. Важното е да се случи. И то нееднократно по възможност. Защото 2 лева в нашия джоб може да са като 2000 лв за някой друг. Нашият дребен жест може да е нов стимул за живот за човека отсреща. Затова нека да бъдем добри към себе си като подарим надежда на друг. И да не забравяме, че животът е един кръговрат и утре тази надежда може да се върне при нас точно в най-тъмния и отчаян момент, когато имаме нужда от нея.

Нека да направим чудесата нещо естествено, а не изключение.

Нека днес нашите сърца да са щедри сърца.

И ако се чудете как да помогнете, ето тук може да откриете своята кауза – Благотворителност Start.bg

P.S. Днес, 19 Октомври, освен Националния Ден на благотворителността е и християнския празник Ден на Свети Иван Рилски, както и Денят на българския лекар. Честит празник на всички лекари и също като своя закрилник да продължават да вършат чудеса за нашето здраве.

 

Накрая и една бърза анкета.

Advertisements

5 thoughts on “Национален ден на благотворителността

  1. Interesno, ne znaeh che dnes e Den na Blagotvoritelnosta, i po edna sluchainost tochno predi 30 min napisah chek za sponsorirane na kon za nadbiagvane, ako specheli nagradata otiva za edna organizacia 🙂 Syshto taka otdavna se kania da sybera priateli vkyshti na cupcakes i cakes, koito iska da hapva da zapoviada i dade ia 1 pound, ia dva 🙂 No vse ne namiram vreme sega s bebeto, no niakoi den, moje bi okolo Koleda!

  2. Моите каузи като че ли си ги избирам по симпатии. и в повечето случаи не са по-частни случаи. Но наистина няма значение как, кога и какво, а все по някакъв, все някога да помогне на някой, който има нужда. А доброто се връща, изпитала съм го много пъти! 🙂

  3. В повечето случаи СА частни случаи, исках да напиша, но напоследък с клавиатурата често ни се разминават мненията 😛 .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s