Фабрика за сънища: Метеоритен сън

Беше като сюжет на филм от онази серия апокалиптични филми. Направо Армагедон 2. И преди да продължа ще кажа, че не съм расист. Действието се развиваше в циганската махала във варненския квартал Аспарухово, където успешно съжителстват българи и роми.

А аз просто бях на гости на баба. Хапвах домашно приготвена баница с разточени от баба кори. Моите реални спомени от детството напуснаха своето удобно място в някое от чекмеджетата на мозъка и нахлуха в съня ми. В стаята цареше задушевна обстановка – приглушена светлина от дръпнатите леко пердета (нищо, че навън е ден), прясната миризма на тесто, разточените кори, разпънати на чаршафи върху леглото, радио Хоризонт с народната музика и нивото на Дунава в сантиметри. Беше уютно. Като при баба.

Излязох на тератаса с гледка към „съседите“ – ромската част се виждаше не много далеч. Там винаги беше интересно, кипеше живот – децата бягаха полуголи по улиците, кучета и котки се бореха за вниманието им, домашни животни се разхождаха свободно. Някои къщи се открояваха с цветните си фасади и богато накичените със сателитни чинии покриви. И в този момент се усети трус. Обърнах се надясно и видях как в далечината към земята летят черни парчета метеорити със светещи огнени глави – удариха се в земята, тя подскочи, както и всичко хора наоколо и всичко наоколо потъна в черен облак. Веднага извиках всички да дойдат на терасата и трескаво разказвах на какво бях очевидец. Никой не повярва, че е метеоритен дъжд. И чакахме със затаен дъх да се повтори, за да докажа правотата си. Не успях… беше време за ставане. Алармата не беше благосклонна към мен и моя сценарий за филм…

P.S. И за тези, които са запознати с други мои сънища – да, отново имаше храна. (хихи)

Advertisements

4 thoughts on “Фабрика за сънища: Метеоритен сън

  1. Още един интересен сън :). Не се ли очакваше наскоро действителен метеоритен дъжд? И сам ода вметна, че сънища с падащи метеорити, падащи самолети, атомни бомби и третата световна война присъстват много често в моя репертоар. 🙂

    • Наистина се очаква! Сега проверих, пикът е в събота! Сещам се миналата година как се бях облякла дебело и стоях горе на терасата на покрива, за да чакам да видя нещо, но освен облаци друго нямаше 🙂 Може тази година да имам повече късмет пък!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s